måndag 8 april 2019

Bimöten på Skälby 2019

Det första bimötet för året sker söndag 14 april kl 13.30. Temat för dagen är ”Vår på Skälby” så vi passar på att sälja föreningens honung och ge besökare information. Sedan träffas vi varannan söndag (ojämna veckor), alltid kl. 13.30. Vi ses på söndag!

Jag kan även passa på och förklara varför hemsidan inte har uppdaterats på några veckor - flera tjänsteresor och andra prioriteringar helt enkelt. Nu tillbaka till regelbundna uppdateringar.

Föreningens nyhetsbrev har skickats till alla medlemmar men om du har missat det får du här de viktigaste punkterna.

Bigården
Under förra säsongen gjordes flera förbättringar och investeringar i bigården som bl a har vi investerat i en ny slunga som visat sig ha både för och nackdelar. Den är bra att slunga med men en del har tyckt att en är lite svårstädad. I har vi ambitionen att göra ytterligare förbättringar på bigården. Samtal har inletts med kommunen att göra vissa förbättringar på byggnaderna, framför allt slungrummet och fikarummet. Staketet ska bättras liksom våra blomrabatter. Ambitionen är också att se över möjligheten att införskaffa en friggebod för att frigöra mer plats i fikarummet. Föreningen har för avsikt att fortsätta med oförändrad antal samhällen samt sälja föreningens honung på bigården, Skälbys café samt olika evenemang. Det är av yttersta vikt att vi allihop hjälps åt med våra ambitioner. Alla är så klart välkomna att komma med idéer och arbetskraft i den mån man kan.

Kurs
Nybörjarkursen är redan fullbokad men pga. brist på kursledare så blir det heller inte i år någon ”Andra året som biodlare". Vill du hjälpa till som kursledare i nybörjarkursen så tar vi tacksamt emot din hjälp!

Slungrummet
Det är väldigt viktigt att hålla slungrummet rent och snyggt eftersom vi hanterar livsmedel. Läs gärna boken Säker honung som ligger i klubbrummet. Det kommer även fortsättningsvis vara så att om man ska slunga måste man vara medlem samt hjälpa till med sysslor i föreningen.

Information från kommunen
Vi måste följa parkeringsreglerna som kommunen har föreskrivit, dvs att vi inte i fortsättningen parkerar på grönytor utan endast på anvisade parkeringsplatser. Det är däremot tillåtet att köra in på området om man har saker att lasta av och på, men omedelbart köra och parkera på anvisad parkeringsplats.

Inga kommentarer: