Om föreningen

Bild: T.Hillmalm
Kalmarbygdens Biodlare

Ett normalt möte kan se ut så här. Det är söndag klockan 13.30 och några biodlare kan ha kommit tidigare för att utföra något jobb i bigården men nu kommer resten så att vi blir ungefär 15 st. Vi har 5-8 bisamhällen som vi hjälps åt att sköta. För den honung vi säljer köper vi färg m.m. för att underhålla byggnaderna och utrustning till biodlingen. Honungen säljer vi oftast på större marknader, till exempel Skälby Julmarknad.

Många biodlare har ställt upp sina bin på Skälby så det är inte bara föreningens bin där. Efter en timme är det dags att sätta på kaffet. Fika tar vi inne vid ett bord där vi kan sitta och gnabbas och ha roligt. Sen åker alla hem till sitt med nya ideer och intryck för den fortsatta skötseln av de egna bina.

Kalmarbygdens Biodlare har idag (2019) cirka 100 medlemmar och vi träffas varannan söndag mellan april och oktober pä bigården på Skälby (för aktuella datum och tider, se rutan i den högre kolumnen).

Om det är någon annan föreningen som vill komma och hälsa på oss är ni varmt välkomna! Skolklasser är särskilt välkomna och det är bara att höra av er. Vi tycker det är särskilt viktigt med besök från låg- eller mellanstadiet. Ett litet frö som sås kan ge en biodlare längre fram.

Medlemskap
All information om medlemskap hittar du hos Sveriges Biodlares Riksförbund (SBR). När du söker medlemskap ange att din lokala förening är Kalmarbygdens Biodlare.

Föreningen har bankgiro 245-7018.
2 kommentarer:

Unknown sa...

Utmärkt blogg!!!!!!
Jag skulle vilja prenumerera på inläggen. Men det fungerar tyvärr inte för mig.

Alastair Creelman sa...

Tack!
Prenumerera på nyhetsbrevet genom att fylla i den lilla enkäten längst uppe till höger på bloggens första sida.