lördag 28 februari 2009

Om oss


Ett normalt möte kan se ut så här. Det är söndag klockan 13.30 och några biodlare kan ha kommit tidigare för att utföra något jobb i bigården men nu kommer resten så att vi blir ungefär 15 st. Vi har 5-8 bisamhällen som vi hjälps åt att sköta. För den honung vi säljer köper vi färg m.m. för att underhålla byggnaderna och utrustning till biodlingen. Honungen säljer vi på olika sätt men främst på större arrangemang som t.ex. Skälbydagen eller Stadsfesten.

Många biodlare har ställt upp sina bin på Skälby så det är inte bara biodlarföreningens bin där. Efter en timme är det dags att sätta på kaffet. Fika tar vi inne vid ett bord där vi kan sitta och gnabbas och ha roligt. Sen åker alla hem till sitt med nya ideer och intryck för den fortsatta skötseln av de egna bina.

Om det är någon annan föreningen som vill komma och hälsa på oss är ni varmt välkomna! Skolklasser är särskilt välkomna och det är bara att höra av er. Vi tycker det är särskilt viktigt med besök från låg- eller mellanstadiet. Ett litet frö som sås kan ge en biodlare när personen är 50 år, det är ofta i den åldern som man börjar. Men det varierar givetvis uppåt och neråt.

Medlemskap
För att bli medlem i vår förening kan du sätta in 200 kr(avgiften för nybörjare) på postgironummer 1218439-6. Skriv ditt namn, adress, telefonnummer, födelseår och lokalförening (Kalmarbygdens biodlare). Betalningsmottagare är Sveriges Biodlares Riksförbund (SBR).
Det andra året betalar du ca 410 kr per år varav vår förening får 30 kr. I medlemskapet ingår också Bitidningen som kommer ut 10 ggr/år.

Föreningen har bankgiro 245-7018.


Drottningar
Kalmarbygdens biodlare odlar fram drottningar till sina medlemmar. I mån av tillgång kan det finnas drottningar att köpa. Det är buckfastdrottningar som gäller och vi tar 200 kr för en drottning.

Bild: T.Hillmalm

Inga kommentarer: