torsdag 16 februari 2023

Årets studiecirklar i biodling

Vi erbjuder två studiecirklar i biodling i samarbete med Studiefrämjandet. Tipsa gärna dina vänner!

Mitt första år som biodlare - nybörjarkurs

Kursstart: söndag 9 april, 11:00-13:00 på Skälby bigård
10 träffar, varannan söndag jämna veckor

En kurs för dig som är nyfiken på biodling, oavsett om det är egen honung som lockar eller att göra en insats för naturen och hålla bin så är det på denna kurs du kan få den kunskap du behöver för att ta hand om dina små husdjur.

Kursen löper över biåret från april till september. Under kursen kommer vi gemensamt gå igenom och sköta ett antal bisamhällen och kommer då stöta på alla praktiska moment som du behöver kunna för att skaffa egna bin, detta varvat med teori.

Fortsättningskurs i biodling

Kursstart: lördag 8 april, 11:00-13:00 på Skälby bigård
10 träffar, varannan lördag, jämna veckor

Kursen är en påbyggnadskurs för dig som antingen har fullföljt nybörjarkursen/mitt första år som biodlare med föreningen Kalmarbygdens Biodlare eller har likvärdiga grundkunskaper och vill utöka dina kunskaper ytterligare i biodling och biskötsel. Kursen löper över bisäsongen varannan lördag, jämna veckor.

Uppföljningskursen är utmärkt för dig som vill fortsätta utvecklas inom denna fantastiska hobby! Oavsett om det är egen honung som lockar, eller att göra en insats för naturen och hålla bin så är det här du kan få den kunskap du behöver för att ta hand om dina husdjur på bästa sätt.

Inga kommentarer: