tisdag 1 november 2022

Medlemsbrev, hösten 2022


Hej Alla bi-vänner i Kalmarbygdens biodlarförening! Nu är det på nytt dags att summera bisäsongen. Jag hoppas att Ni är nöjda med det som har varit och med era framgångar inom Bi-sysslan! Det som Era bin har åstadkommit tack vare Era insatser och kanske trots dem

På föreningens bigård på Skälby hade vi, som brukligt, våra träffar varannan söndag kl 13.30. Under dem utbytes vi erfarenheter kring biodlingen och inte bara det, vi ägnade oss åt en del sysslor kring biodlingen. Det som var kvar att göra, eftersom ledarna för studiecirklarna, Conny, Erik och Henrik tillsammans med deltagarna, tog det största ansvaret för föreningens bin. Stort tack för det och att ni med stor entusiasm delar med sig era biodlings kunskaper. 

Våra träffar präglades av renoverings/underhållningsarbetet av föreningensstugan, vi klarade målet! Tack alla ni som offrade både tid och kraft för att vår stuga skulle få nya kläder på framsidan. 

Sommarens torka ställde till för våra nyplanterade snöbärbuskar, de starkaste överlevde och vi hoppas att de kommer att växa till sig bra. Tack Erik för Din gåva och för att du fraktade dem till bigården. Vi hoppas på att kunna plantera fler för att komplettera vindskyddsväggen. Innan vi kan luta oss tillbaka och planera nästa bisäsong finns det några punkter vi bör ägna oss åt: 
  1. Vaxsmältadagen - en traditionell avslutning av bisäsongen 12 november kl.10.00. Anmäl Dig till mig, jadwigajohansson59@gmail.com eller på messenger alternativ SMS 0731813558. Vi kommer att servera en varm måltid till självkostnadspris och därför behöver jag veta hur många som kommer samt eventuella allergier och/eller preferenser. Under denna dagen ägnar vi oss också åt höststädning så alla är hjärtligt välkomna även Ni som inte har något vax att smälta. 
  2. Årsrapport. Det är viktigt att lämna årsrapporten innan årsmötet, det gör Ni till mig på samma sätt som punkt 1.
  3. Honungsbedömning den 19 november. Lämna Din honungsburk senast den 18/11 i vår stuga. Obs! läs noga på SBRs sidor för vad som gäller för att får honungsburken godkänd. 
  4. Årsmötet den 20 november kl 13.30 på Skälby. Glöm inte att anmäla dig senast 11 november till vår sekreterare Malin: Frukomstedt@gmail.com så att den traditionella smörgåstårtan räcker till alla. Kom ihåg att meddela eventuella allergier och/eller preferenser i samband med anmälan till Malin. 
  5. Erik kommer att informera om oxalsyrabehandlingen så håll utsikt på vår hemsida KalmarBi på FB. 
Det var nog allt för denna gång 

Med Bi- hälsningar 
Jadwiga Johansson (ordförande)

Inga kommentarer: