måndag 21 november 2022

Årsmöte 2022


Föreningens årsmöte hölls som vanligt på Skälby Gård söndagen den 20 november med 25 medlemmar på plats. Lars Jonsson (Ölands biodlarförening) valdes till mötets ordförande.

Året har innehållit flera framsteg för föreningen. Vi har bland annat renoverat klubbhusets fasad med nya plankor på långsidan och nästa år kommer vi att fortsätta arbetet med att reparera gavlarna och gjutning av en platta vid toaletten för en ökad tillgänglighet.Ett stort tack till alla medlemmar som har hjälpt till med arbetet både under våra ordinarie möten och med frivilliga arbetsdagar. Vi har också planterat buskar vid staletet och andra mindre insatser i bigården. Vi har hållit två studiecirklar i samarbete med Studiefrämjandet, Mitt första år med bin och Det andra året med bin med totalt 21 deltagare och planerar för samma utbud till våren med start i april. Föreningen fick 265 kg honung från våra egna samhällen och försäljningen har gått bra genom Julmarknaden och Höstmarknaden på Skälby samt via caféet på 4H-gården. En nyhet för 2023 är att vi tar en mindre avgift (100 kr) för användning av slungrummet. 

Bisäsongen 2023 börjar söndag 9 april med ordinarie möte på bigården samt det första mötet för studiecirkeln Mitt första år med bin. Sedan träffas vi varannan söndag, jämna veckor som vanligt, kl 13:30.

Den nya styrelsen består av Erik Olsson, Gunilla Göransson, Malin Komstedt, Stefan Svensson, Car-Olof Karlsson, Jessica Fallbom och Kalle Qvant. Valberedningen lyckades inte att få fram någon att nominera som ordförande och föreslog därför att uppdraget lämnas tillfälligt vakant och att Erik Olsson som vice-ordförande sköter uppgiften tills en ny ordförande kan väljas.

Efter mötet avtackades Jadwiga Johansson som lämnar ordförandeposten efter två år. Tack för allt arbete Jagga! En av våra erfarna veteraner, Lars Berggren avtackades för sin roll som revisor under de senaste åren och det blev även blommor till den utgående valberedningen, Jan-Olov Viklund och Alastair Creelman.

Medlemmar får mötesprotokollet via e-post med mer detaljerad information.

Lars Berggren
Tack Jagga!



















Alastair, Jagga, Jan-Olov


Inga kommentarer: