onsdag 8 april 2020

Inför bisäsongen

Här byggs vår nya toalett bakom klubbhuset
Trots coronakrisen så kommer våra bisamhällen igång och måste skötas. För många av oss är biodling något man kan göra ensam men när det gäller bimöten och kurser så måste vi följa Folkhälsomyndighetens råd. Från SBR får vi följande besked:
För att sakta ner spridningen av Coronaviruset har vi i förbundsstyrelsen beslutat att inga möten ska bedrivas inomhus. Utomhus får lokal verksamhet genomföras med max 10 personer. De personer som deltar, ska inte ha rest från andra delar av landet eller ha varit i utlandet. Detta gäller tills eventuella rekommendationer från myndigheter ändras.
Ett stort ansvar vilar på den enskilda individen att följa myndigheternas rekommendationer för att ta ansvar för sin egen och andras hälsa. Om du tillhör en riskgrupp eller känner av symtom ska du inte delta i Biodlarnas aktiviteter. 
Förbundet uppmanar distrikt och föreningar att göra riskbedömningar av varje enskild aktivitet och vidta nödvändiga åtgärder. På Folkhälsomyndighetens hemsida finns mer information till föreningar.
När det gäller föreningens verksamhet i Kalmar gäller följande:
  • Nybörjarkursen startar som planerat men vi delar deltagarna i två grupper när vi är i bigården. 
  • Påbyggnadskursen ställs in i år.
  • Vi har bimöten som planerat men folkhälsomyndighetens råd gäller. Vi träffas i mindre grupp utomhus.
  • Eftersom läget utvecklas nästan dagligen kommer vi att anpassa oss efter myndighetens bestämmelser. Vi meddelar eventuella ändringar här och i vår Facebookgrupp.
Annars har vi börjat bygga vår toalett på klubbhusets baksida. Den kommer självklart att vara handikappanpassad.  Sju samhällen i bigården har överlevt vintern men samhället i vår äldre trågkupa (Nostalgia) har tyvärr dött..


Inga kommentarer: