söndag 31 oktober 2021

Information från styrelsen - årsrapporter, vaxsmältning, årsmöte och honungsbedömning

Från styrelsen

Hej alla medlemmar i Kalmarbygdens Biodlarförening! 

Ja, det är bara att konstatera att bisäsongen 2021 närmar sig sitt slut. Jag hoppas att alla är mycket nöjda med ännu en säsong med bin och med den gemenskap vi har i vår förening. Hur bi- säsongen varit i vår förening kan ni läsa i verksamhetsberättelsen som kommer att skickas inför årsmötet.

Jag är övertygad om att alla våra goda, trogna vänner/ medarbetare är väl omhändertagna och förberedda för den långa kalla perioden som är utanför knutarna. Dock finns det en del vi behöver göra innan vi kan luta oss tillbaka, reflektera över säsongen i väntan på den kommande.

1. Vaxsmältardagen den 13 nov kl 10.00, då kan du smälta ditt egna vax och hjälpa till med diverse (höststädning) arbete på bigården. Vi kommer även att servera en värmande soppa till självkostnadspris. Anmäl dig gärna till mig jadwigajohansson59@gmail.com 0731813558- helst sms då vet jag hur mycket soppa som ska tillagas, senast den 10 nov. Vaxsmältadagen är ett perfekt tillfälle till att gemensamt avsluta bisäsongen 2021.

2. Oxalsyrabehandling- vi återkommer med datum och närmare information. Beakta att vi måste följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer då pandemin är inte över än tyvärr.

3. Skicka din årsrapport om din biodling till m.bjeker@hotmail.com senast den 13november så vi får med den i föreningens verksamhetsrapport. Oavsett om du lämnat till honungsdepå eller hanterat den själv.

4. Årsmötet äger rum den 21november kl 13.30 på Skälby gård, Skälbyallén 6, stora salen.

5. Honungsbedömningen sker dagen innan årsmötet, alltså den 20 nov. Om du vill ha din honung bedömd så ställer du din burk, på anvisad plats, på bordet i bigården senast den 19 nov kl 15.00. Tänk på att både burken, locket och honung ska vara fri från partiklar eller annat som inte hör hemma där.

Med Bi-hälsningar från Styrelsen

Jadwiga Johansson (Ordförande)

Inga kommentarer: