måndag 16 september 2024

Höstmarknad på Skälby

Vår förening deltog som vanligt på höstmarknaden på Skälby genom att sälja honung och informera om biodling. Det var främst lindhonung som såldes, fast eller flytande, men även honung som vi hade kvar från förra året. Det var något färre stånd och besökare än tidigare men vi sålde ändå tillfredsställande mycket honung. Vädret var strålande och bidrog till att folk kom till Skälby.

onsdag 11 september 2024

Höststädning på bigården


Styrelsen har inventerat vad vi har för prylar och utrustning på bigården. Det vi behåller har noterats på en lista, så att vi vet vad vi har. Resten hamnade i en stor hög som vi kör till återvinningen.

Mycket av det vi kastar var trasigt eller i dåligt skick. Några saker skulle kunnat komma till användning någonstans? Vi är nöjda med vår utrensning och verksamheten blir mer lättskött och effektivare.


Text och bilder: E Olsson

söndag 8 september 2024

Bisäsongen avslutas i högsommarväder

 


Säsongens sista bimöte idag och strålande högsommarväder. Det kändes mer som mitten av juli än bärjan av september. Bina har fått sitt vinterfoder och dagens fokus låg på underhåll av klubbhuset. Vi målade om gaveln och fixade takrännan bland annat. 

Notera följande aktiviteter:

  • Höstmarknad på Skälby 15/9 kl.10-15.00 där vi som vanligt har ett bord med tombola och försäljning av bigårdens honung. Vill du vara med hela dagen eller bara några timmar är du välkommen! Kontakta någon i styrelsen om du är intresserad.
  • Nästa aktivitet på bigården blit Vaxsmältardag lördag 16 november. Vi inviger den nya vaxsmältaren som Erik kommit med. Undervisning på plats. Utöver den också vattensmältning som vi testade förra året och visade sig vara mycket effektiv. Mer info angående dagen kommer senare.
  • Årsmötet sker söndagen den 24 november, 13:30. Mer information kommer senare.