måndag 4 maj 2015

Bisyssla - ny bok om biodling

Bild: Bonnier Fakta
Bisyssla är namnet på en ny bok av Joachim Petterson som berättar om bin, biodling och biprodukter. Här finns det något både för dig som biodlare eller som allmänt naturintresserad. Den beskriver hur du kan anpassa din trädgård för att gynna pollinerande insekter, hur biodling gynnar trädgård och jordbruk och hur du kommer igång med biodling som hobby.

Boken beskriver hur biodling går till året runt. Hur du i trädgården kan bygga biholkar, bon för humlor eller varför inte ett fint insektshotell med spa. Vad är det för skillnader mellan bin och getingar? Hur ser ett bisamhälle ut och hur blir blommornas nektar till honung? Hur byggs en bikupa och vad händer egentligen när ett bisamhälle svärmar?

Enligt bokens författare Joachim Petterson:

– Som biodlare får du väldigt mycket tillbaka för den tid du lägger ner. För min del handlar det inte bara om honungen. Att arbeta med bina, känna värmen från dem och insupa doften av vax och honung fyller en terapeutisk funktion. Det är rogivande att bara vara vid kuporna, att se bina kommunicera med sina danser och studera hur samhället utvecklas med årstiderna. Man blir faktiskt rätt fäst vid de små lurviga vännerna. Dessutom ger biodlingen närhet till naturen och det känns tillfredsställande att veta att jag gör något bra som är till glädje för många. När jag ser dignande fruktträd i grannskapet vet jag att det bland annat är tack vare mina bin som de får så många och stora frukter.

Boken kommer ut 26 maj.

Källa: Pressmeddelande, MyNewsdesk.

Inga kommentarer: