måndag 10 september 2012

Sigtunas hotell satsar på biodling

AttributionShare Alike Some rights reserved by Udo Schröter
Sigtunas hotell- och konferensanläggningar vill skapa en hållbar destination och som en del av denna satsning kommer 12 bikupor att startas på 10 hotellanläggningar. Enligt ett pressmeddelande på Newsdesk, Ikväll checkar Sigtunas hotell- och konferensanläggningar in 300 000 nya bi-gäster:

I Sigtuna samarbetar hotell- och konferensanläggningarna för att skapa en hållbar destination. På agendan står att bidra till biologisk mångfald. Nu har 10 av aktörerna fått destinationens första egna bikupor, som tillsammans huserar ca 300 000 bin av arten Ligustica. Fler hotellanläggningar kommer att följa. Tillsammans med det lokala företaget Biman skapas nu en rikare flora och lokalt producerad honung. 

- Jag är stolt över att Sigtuna blir den första destinationen som satsar på biodling. Hållbarhet står högt på vår dagordning och vi vet att biodlingar har stor inverkan på att öka den biologiska mångfalden. För mig är det alltid lika fantastiskt när hela Sigtunas hotellnäring bestämmer sig för att satsa på ett projekt. När det gäller hållbar utveckling är samverkan nyckeln – tillsammans gör vi skillnad, säger Camilla Zedendahl, vd på Destination Sigtuna AB.

Sigtuna är redan en Fair Trade City och flera andra miljöprojekt pågår. Hotellen som redan nu har bikupor är: 1909 Sigtuna Stads Hotell, Destination Sigtuna, Ibis Hotel Arlanda, IFL Kämpasten, Hotell Kristina, Radisson Blu Arlandia Hotel, Radisson Blu SkyCity Hotel, Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens samt Stora Brännbo Konferens och Hotell.

Inga kommentarer: