tisdag 29 mars 2016

Nyhetsbrev Kalmarbygdens biodlare – Våren 2016

Hej och välkommen till starten på biåret 2016!

Våren puttar undan vinterns kyla och våra bin är inte sena att titta fram när värmen besöker oss. Under vintern har Stadsmissionen renoverat paviljongen med ny färg, nya bänkar och hängrännor. Bigården har fått lite extra uppmärksamhet under förra året och därför väntar nu en bigård som är redo för oss och vår verksamhet.

I april startar kurserna i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. De flesta platser på kurserna är redan tagna och vi hade även fullt deltagande på introduktionskursen Häng med in i bikupan som hade två träffar i januari och ytterligare en i april där nyfikna, potentiellt blivande biodlare förhoppningsvis fick/får blodad tand.

Med fokus i samhället på ekologi och hållbarhet kan vi bara konstatera att biodling är lika aktuellt som alltid men att fler får upp ögonen för den roll bina spelar och länge har spelat för människan. Vi får då och då förfrågningar från skolor och fritids att de gärna vill lära sig mer om bin och hälsa på oss på bigården vilket inte är konstigt när lärare och fritidspedagoger vill lära barnen om "blommor och bin". Är du intresserad av att visa dem runt och berätta för dem om bin så håll utkik efter förfrågningar, dessa kommer via mig ut i den SMS-grupp som finns i föreningen.

Vill du vara med i denna SMS-grupp så kostar det ingenting och för att komma med kan du lämna ditt telefonnummer till någon i styrelsen vid ett möte, via mail eller telefon så hjälper vi dig.

Första bimötet för året är 24 april som vanligt kl 13.30, då vi hoppas på vackert väder, god uppslutning och att kaffebryggaren överlevt vintern likväl som allas våra bin! Därefter har vi möte söndagar jämna veckor.

Väl mött på det nya biåret!

Med vänliga hälsningar
Fredrik Thunberg, ordförande

Inga kommentarer: