torsdag 6 februari 2014

Wikibi - Norsk uppslagsverk på nätet

En wiki är en webbplats som kan redigeras av många och det mest berömda exemplet är förstås Wikipedia. Den norska motsvarigheten till SBRNorges Birøkterlag, har skapat en sådan webbplats, Wikibi, där biodlare samarbetar för att skriva ihop en encyklopedi om biodling. Alla som har skapat ett konto kan bidra till skrivandet och sedan kan det uppstå diskussioner för att avgöra vilken version ska stå i uppslagsverket.
Här finns det redan många inlägg under rubrikerna binas produkter, sjukdom och skador, ekonomi, pollinering och biväxter, avel och biologi samt drift.

- Wikibi er et oppslagsverk om bier, birøkt, honning og andre Apisrelaterte emner. Wikibi skrives av frivillige bidragsytere. Innholdet kan kopieres og brukes fritt, vi ber om at det henvises til Wikibi når det brukes materiale herifra. Wikibi ble opprettet av Norges Birøkterlag i 2011 med økonomisk støtte fra Studieforbundet natur og miljø. Du kan bidra til innholdet på Wikibi ved å opprette en brukerprofil og skrive nye artikler eller gjøre rettinger og tilføyelser i de eksisterende artiklene.

Någon som vill starta en svensk variant?

Inga kommentarer: