måndag 30 juli 2012

Allergiförbundet kritiskt mot stadsbin

Trenden med biodling i storstäder fortsätter men det är inte bra nyheter för alla. Enligt ett reportage av Sveriges Radio är Allergiförbundet kritisk mot en ökning av bisamhällen i Stockholm. Många människor är allergiska mot bistick och förbundet menar att mer biodling ökar riskerna för allergiker. Enligt Ingalill Bjöörn från Allergiförbundet:

- Det är ändå minst en tredjedel av svenska folket som har någon form av allergi. Om man då inte tittar på allas synpunkter så missar man mycket. Då kan det ju vara så att en allergiker faktiskt tvingas att flytta härifrån och vart ska man då ta vägen.

Risken att bli stucken av dessa stadsbin är väldigt låg jämfört med risken för getingstick eftersom getingar lockas av våra grillfester och andra utomhusaktiviteter. Lyssna på reportaget nedan.

Lyssna: Allergiförbundet ogillar biodlingar i Stockholm

1 kommentar:

Anonym sa...

This is very intriguing, You are a quite skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to looking for far more of your wonderful post. Also, I've shared your internet web site in my social networks!