lördag 10 mars 2018

Studiecirkel - Mitt första år som biodlare

Snart börjar vår populära nybörjarkurs, Mitt första år som biodlare. En kurs för dig som är nyfiken på biodling, oavsett om det är egen honung som lockar, eller att göra en insats för naturen och hålla bin så är det här du kan få den kunskap du behöver för att ta hand om dina husdjur.

Kursen löper över hela biåret varannan söndag från sena april till sena augusti. Under sommaren kommer vi gemensamt gå igenom och sköta ett antal bisamhällen och kommer då stöta på alla praktiska moment som du behöver kunna för att skaffa egna bin, detta varvat med teori. Du kommer under kursen få möjlighet att köpa en s.k. avläggare (litet bisamhälle med äggläggande drottning) av en föreningsmedlem och dessa får du ha på föreningsbigården under sommaren för att flytta dem till hösten. Känner du dig inte redo att skaffa egna bin så är det absolut inget krav, du kan få ut lika mycket av kursen ändå.

Plats: Skälby kungsgård, Föreningsbigården, 392 38 Kalmar
Tider: Söndagar med start den 22 april kl. 10.30-13.00, därefter samma tid varannan söndag (jämna veckor) till och med 26/8.
Tillfällen: 9 träffar
Pris: 1400 kr/deltagare

Anmäl dig via Studiefrämjandet.

Inga kommentarer: