söndag 5 juni 2022

Full fart på bigården

 

Den första sommarsondagen och ett bimöte i riktigt sommarväder. Vi började med renoveringsarbetet på klubbhusets fasad och vi var flera som fick måla, såga och spika. Arbetet kommer att ta flera dagar, sakta men säkert. Våra studiecirklar håller på med drottningodling och avläggare och det syns tydligt i alla avläggare i bilden längst nere till vänster. Nybörjargruppen hade också möte idag med 12 ivriga deltagare under ledning av Erik och Conny.

Sagan om stocken fick ännu en vändning. Stocken har nu rengjorts och en honungsram har lagts in i den som lockbete. En svärm fick nu prova stocken och vi hoppas att de kan nu etablera sig och trvias under sommaren. Titta på en kort film av Erik Olsson som togs när svärmen flyttade in.

Nu börjar vi slunga våra första honungsskördar och vill du använda slungrummet får du boka i god tid. I klubbhuset finns bokningskalender samt checklistor som ska skrivas under efter genomförd slungning (se slungningsreglerna). Kom ihåg att du ska ta med dig egna handdukar när du ska slunga.

Inga kommentarer: