söndag 29 september 2019

Bimöte 29 september och kommande evenemang

Det sista ordinarie bimötet för säsongen lockade ett tiotal medlemmar som städade och ordnade både ute och inne. Som belöning blev det förstärkt fika med äppelkaka. Nu ser vi fram emot höstens återstående aktiviteter.

Vaxsmältardagen växer till en helg i år, 9-10 november. Anledningen är att många medlemmar vill smälta eget vax och vi hinner inte ta hand om föreningens vax plus alla medlemmars vax under en och samma dag. Alla som vill smälta får anmäla sig med uppgifter om vilken dag och hur mycket honung biodlaren har att smälta. Det blir obligatoriskt att närvara när man smälter sitt eget vax samt att man har med sig kärl som det smälta vaxet kommer samlas. Precis som tidigare kommer det att serveras mat till ett självkostnandspris. Mer information kommer senare.

Honungsbedömningen sker lördag 23 november. Kommittén vill att de som vill ha sin honung bedömd hittar all information om bedömningen på SBRs hemsida.

Årsmötet äger rum den 24 november kl. 13.30. Mer information inom kort.

Skälby Julmarknad, 8 december. Vi ska naturligvis vara med och sälja honung och informera om biodling. Vi behöver frivilliga som kan bemanna montern under dagen. Hör av dig till styrelsen.

Inga kommentarer: