lördag 10 november 2018

Vaxsmältning på Skälby


Det sista mötet för året på bigården ägde rum idag (10 november) med vaxsmältning och städning på schemat. Vi var cirka ett tjugotal medlemmar som kom till bigården en blöt och dimmig novembermorgon. Föreningens gamla vaxkakor smältades men även flera medlemmar hade med sig egna vaxkakor som skulle smältas. Samtidigt visade Conny hur man sedan omvandlar vaxet till fina nya mellanväggar. I bigården fanns det dessutom löv att kratta och frakta bort.

Till lunch fick vi en fin höstgryta med ris eller bulgur. Ett stort tack till Jadwiga som lagade den fina lunchen! Runt 14.00 var det sista vaxet nedsmält och halvtre kunde de sista medlemmarna lämna bigården efter sista rengöring, sista städningen och tillbomning av bigården. Medlemslotteriet skulle ju ha haft sin dragning idag nen det glömdes tyvärr bort, och därför kommer dragningarna av de vinsterna istället att göras vid årsmötet.

Nu återstår bara årsmötet innan vi kan avsluta biåret 2018. Alla medlemmar är varmt välkomna söndag 25 november 13.30 på Skälby Gård (Studiefrämjandets lokal).

Inga kommentarer: