onsdag 10 januari 2018

Biodlingskurser 2018

Under 2018 kommer Kalmarbygdens biodlareförening hålla i kurser i biodling. Det kommer bli två kurser och vi undersöker även intresse för den tredje.

Först ut har vi Nyfiken på bin? - Häng med in i bikupan! Denna kurs kommer starta i sena januari - tidiga februari.

Denna kurs riktar sig till dig som vill veta mer om bin, pollinering och biskötsel. Den förutsätter inga förkunskaper och kommer vara fyra tillfällen, tre kvällar teoretisk genomgång och ett par timmar en dag när vi besöker föreningsbigården. Denna kurs kan vara ett insteg till nästa kurs men kan också stå för sig själv för den som vill veta hur det fungerar men som inte (ännu kanske) har ambitionen att bli biodlare.

Min första sommar som biodlare. Även känt som nybörjarkursen. Denna kurs löper varannan söndag från sena april till sena augusti. Du som deltagare kommer få följa hela biåret och få både praktisk och teoretisk kunskap i alla moment som uppstår under biåret. Deltagare i denna kurs kommer erbjudas köpa bin och börja sin bana som biodlare men det är frivilligt och man kan delta i kursen utan att själv skaffa bin. Vi kommer gemensamt sköta ett par samhällen som tillhör föreningen så denna kurs är "hands-on". Kan finnas fördel att ha gått "nyfiken på bin" men det är inte ett krav.

Min andra sommar som biodlare är fortsättningskursen. Även om de flesta moment gås igenom i Min första sommar som biodlare så behöver man ofta repetera och gå lite djupare. Frågetecknen kommer dyka upp när man står med sina bin och då behöver man ofta någon att fråga. Denna kurs förutsätter att du har gått "min första sommar som biodlare" eller har motsvarande kunskaper.

Intresseanmälan lämnas till biodlare.fredrik@gmail.com

Ange namn, telefonnummer och vilken kurs du är intresserad av. Kursavgifterna är inte bestämda ännu men kommer bli liknande som 2017 dvs "Nyfiken på bin" 400-500kr, "min första sommar" ca 1400, "min andra sommar" ca 1000kr.

Anmälan är inte bindande utan ett verktyg för oss att sondera intresse. Ni kommer få frågan längre fram om ni vill anmäla er bindande till någon av kurserna.

Inga kommentarer: