torsdag 13 oktober 2016

Styrelsen informerar

Styrelsen träffades tisdag 4 oktober, mest för att förbereda årsmötet och ta fram all dokumentation. Här kommer några punkter som kan vara intressanta för våra medlemmar.
  • Två lådor honung har försvunnit från klubbhuset och vi har ingen information om vem som har tagit dem. Vi får byta kod till låset inför nästa säsong.
  • Nu har föreningen ett Swish-konto (123 379 4393) så att folk kan bl a köpa föreningens honung via mobilen.
  • Vaxsmältardagen, 12 november kl 10.00. Medlemmar ta med sig egen hink om de vill ha vax från egna ramar. Conny ordnar kaustiksoda och grönsåpa. Vi behandlar alla samhällen med oxalsyra
  • Kallelsen till årsmötet kommer att skickas i början av november. Vi ber alla medlemmar anteckna datumet i almanackan - söndag 20 november, kl 13.30 på Studieförbundet Vuxenskolan (mer information kommer snart här på Biodling i Kalmar)
  • Skälby julmarknad, lördag 4 december. Vi har nu 16 frivilliga medlemmar har ställer upp för att sköta parkering och försäljning och vi hoppas att få in flera namn. Med så många frivilliga kan vi dela upp arbetet i kortare pass så att ingen behöver stå i kylan särskilt länge.
  • Kursverksamhet 2017 Vi kommer att köra 3 studiecirklar 2017 i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Fredrik Thunberg leder kursen Häng med in i bikupan och har huvudansvar även för Mitt första år som biodlare. Henrik Haglund och Anders Häggblom tar hand om kursen Mitt andra år som biodlare. Kursledarna ska snart träffa Vuxenskolans kontaktperson för att bestämma kursstart, annonsering osv.

Inga kommentarer: