onsdag 20 januari 2016

Ny vice-ordförande, Ann-Charlotte Carlsson

Möt vår nya vice-ordförande.

Lite bakgrund om dig?
Mitt namn är Ann-Charlotte Carlsson men de flesta känner mig som Lotta. Jag bor i Kalmar sen snart 10 år tillbaka och jag är en ganska mångsysslande individ. Jag gillar att skapa och framför allt i textila material. Har alltid en stickning på G. Har skaffat oss (Adam som jag delar vardagen med) en odlingslott och håller på att lära mig om odling och annat som hör till. Sen har jag också ett stort intresse i hälsa och välmående. Det ska liksom vara "gutt att leva" och hur gör man för att det ska bli det?

Bakgrund inom biodling?
Biodlingen är ett nytt och gemensamt intresse för Adam och mig. Lite av en slump, under en promenad på Skälby, upptäckte vi att vi båda var nyfikna på bin. Det ledde till att vi gick kursen "Första året som biodlare" 2014.

Tankar om föreningen och hur den kan utvecklas?
Att föreningen har en föreningsbigård innebär en fantastisk möjlighet. Det öppnar upp för många som kanske inte annars hade kunnat ha egna bin. Likaså att vi har ett slungrum som vi medlemmar kan nyttja och vaxsmältningsmöjligheter. Och inte minst en självklar mötesplats. Men allt kräver skötsel av oss medlemmar och jag upptäckte under mitt första år som bigårdsansvarig, att utan fungerade styrelsemöten, så blir det extremt och onödigt tung arbetat. Och att sen ha en styrelse som inte kommunicerar med medlemmarna, ja det säger sig ju självt att det inte håller. Vi behöver strukturer för både styrelsearbetet och för föreningsarbetet, det får bli prio ett. Sen hoppas jag att Vår föreningsbigård ska kunna vara en bra mötesplats för alla åldrar. Att det ska kännas ok att ta med sig barnen på en föreningsträff, om man vill komma, men inte har barnvakt. Att även om man är så gammal, att man inte fysiskt orkar ha bin längre, så ska det ge något att komma och dricka kaffe och snacka biodling. Och allt där i mellan. Föreningen blir det vi medlemmar, nya som gamla, gör den till.

Vad är det roligaste med biodling?

Det roligaste med biodlingen är dess mångsidighet. Från fascinationen över hur ett samhälle fungerar till vaxsmältning.

Hoppas vi ses i bigården snart!!!

Inga kommentarer: