söndag 20 september 2015

Möten på Skälby 20 septemberEn härlig tidig höstdag 20 september och vi hade både styrelsemöte och ordinarie bimöte på bigården. På det ordinariemötet tog vi bort alla foderhinkar och då är invintringen klar. Dessutom rengjorde vi biredskap, planterade lökar till våren och gjorde andra småplock. Bisäsongen 2015 lider mot sitt slut och vi har bara två möten kvar på Skälby, 6 oktober och sedan vaxsmältningsdagen 7 november.

Styrelsemöte
Styrelsen träffades på förmiddagen och följande punkter kan noteras:
  • Bönder på stan, 9-10 oktober på Stortorget. Vi kommer att ställa upp bägge dagar: vi träffar skolbarn på fredagen och säljer honung och informerar allmänheten på lördag.
  • Reparationer på bigården. Vi sätter upp hängrännor och stuprännor på paviljongen i samarbete med Stadsmissionen. Dessutom kommer vi att måla insidan av paviljongen och sätta upp nya hyllor.
  • Studiecirklar. Vi har träffat Studieförbundet Vuxenskolan för att diskutera nästa års studiecirklar. Vi planerar tre stycken: introduktionskursen Häng med in i bikupan som börjar i januari samt Mitt första år som biodlare och Mitt andra år som biodlare som börjar i april.
  • Bigårdsträffar. Vi diskuterade att införa bigårdsträffar även på vardagar som komplement till de ordinarie möten. En del medlemmar har svårt att komma på söndagar och vi vill skapa en annan typ av möte mitt i veckan.
  • Distriktsnyheter. Distriktsstyrelsen har tagit fram en ny broschyr med basfakta kring biodling som kan delas ut på marknader och till nyfikna besökare. Ett par fall av amerikansk yngelröta har tyvärr konstaterats i Emmaboda och Oskarshamn men samhällen har förstörts och bitillsynsmännen har kontrollerat allt. När det gäller Ingelstorp har allt misstänkt material förstörts och det som är kvar bedöms vara friskt.

Inga kommentarer: