Photo by Matthias Münning on Unsplash |
Sorthonung blir allt mer populär och det finns en stor variation i svensk honung som vi biodlare borde lyfta fram. I ett radioprogram från Sveriges Radio, Honung - en värld av olika smaker, får vi lära oss mer med hjälp av honungssommelieren Linda Klintefjord. Hon har gått en utbildning som honungssommelier i Italien och vill gärna sprida sina kunskaper i Sverige. I radioprogrammet berättar hon om olika honungssmaker som hallon, ljung, lingon, klöver, citron, apelsin, akacia, koriander, tistel, eukalyptus, kastanj, lind, lavendel, raps, maskros och solros.
Hon tycker att den svenska honungen är alldeles för anonym. Det finns stora variationer och kvaliteter som de flesta av oss inte känner till - och som producenter har svårt att beskriva. På burkarna finns inga beskrivningar av smaker och vad just denna honung kan passa till. Vi har en stor mångfald och variation i smakerna, men det kommuniceras inte.
Lyssna på programmet genom spelaren nedan, cirka 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar