söndag 1 augusti 2021

Studiebesök vid distriktsbigården


Vi var 17 medlemmar som besökte distriktsbigården vid naturbruksgymnasiet i Ingelstorp. Vår egen Henrik Haglund är nu föreståndare där och han berättade om bigården och verksamheten. Bigården har idag 14 samhällen. Henrik har städat och renoverat stugan med bland annat ett slungrum med ny 4-ramars slunga. Dessutom finns det ett förråd för lådor och ramar samt en liten verkstad.

Bigården är en gemensam resurs för hela distriktet och här kan biodlare hämta larver från avelsdrottningar, köpa drottningar (600 kr/st) och även avläggare på 10 ramar (1800 kr). Ta kontakt med Henrik (076-0103629) om du är intresserad. En viktig sak att komma ihåg är att inte ta med sig varken redskap eller bin till bigården på grund av risken för smittspridning. Däremot får du gärna komma med nya oanvända lådor eller anna utrustning när du hämta något därifrån. Diskutera gärna först med Henrik helt enkelt.

Nästa bimöte är åter på Skälby söndag 15 augusti 13:30. Alla som har beställt Bifor måste komma då för att hämta sina hinkar. Dessutom ska vi behandla bigårdens samhällen med myrsyra om temperaturen tillåter.



Inga kommentarer: